Първоначално публикувано от Доко
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Oт 1-ва на 2-ра скорост-"ХЪРКАНЕ"
Collapse
X
-
156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
-
Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщениеЕ добре нов внос друже ама си е лотария.И аз така пробвах с кутия за 180лв (210лв с доставката)още 100 за монтаж и демонтаж 50лв масло ама прът. После ремонт и лагери и веселба, а да не говорим че в Бургас питах на две морги и на двете ми казаха 400лв. По форума се намират от 100-300 лв според зависи.
Comment
-
Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщениеОбикновено проблемите с трудното включване се дължат или на износен синхронизатор или на износена вилка. Ако е синхронизатора се търси но за вилката ще трябва да е втора употреба синхринизатора сам по себе си не е скъп около 30-40лв но ремонта е скъпичък.
Като се започне със сваляне и качване на кутия (100-150) масло 30-50лв ремонт на кутия 50-150ЛВ. да не говорим че ако съединителя е оригинален и той е хубаво да се смени (350-400лв)
Е ми не е скъп синхронизатора но ремонта е скъп да не говорим че ако решиш да смениш и лагерите на кутията и те са още 180-200лв
Абе карай си така докато може че много пари са ремонтите.
ПОЗДРАВИsigpicBMW E39 530D 193hp / Alfa Romeo 1.8 16v TS 144hp бившa / VW Passat B5 1.9 TDI 110hp / Lancia Dedra 1.6 80hp бившa
Comment
-
Първоначално публикувано от tre Покажи съобщениеаз имах същия проблем
но се пооправи с времето след смяна на съединителя 5 заяждаше но с времето се по намести . Като имаи в предвид ,че вече спрях да натискам съединителя.
Ако не намериш аз трябва да имам от моята скоростна кутия но по Е-пер ги дават да имат рззлики таша че първо трябва да свалиш твоя за да се знае от кой тип е защото има няколко модификации на кутиите от р4азличните години с различни типове синхронизатори. Поне с такова впечатление останах докато рових из Е-пер-а156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
колеги имам един въпрос намерих валовете двата, със синхроните но са от 2.0 ts а мойта е 1.8 ts и не знам дали ще станат ако някои може да помогне ще съм благодарен
поздравиsigpicBMW E39 530D 193hp / Alfa Romeo 1.8 16v TS 144hp бившa / VW Passat B5 1.9 TDI 110hp / Lancia Dedra 1.6 80hp бившa
Comment
-
Стават колега, обаче на майстора ти трябва да му се занимава. Понеже 1-ва и 5-та мисля имат разлика както и крайното зъбно колело. При мен беше заминала 3-та, взех двата вала от 2.0 и майстора ми смени зъбчатките, които се разминават по брой зъбци. Успех колега!Alfa Romeo 156 1.8 TS 99'
ex. Lancia Dedra 1.6 ie 93'
Comment
-
Първоначално публикувано от totii Покажи съобщениеколеги имам един въпрос намерих валовете двата, със синхроните но са от 2.0 ts а мойта е 1.8 ts и не знам дали ще станат ако някои може да помогне ще съм благодарен
поздрави
Има и вариант да ти сложат 5-тата от твоята кутия. Варианти много само трябва да се преброят зъбите да се види разликата и да се посмята.
И пак ти повтарям зависи коя кола за кой пазар е била произведена и точно с каква кутия може и да имат разлика. Синхонизатора струва 30 евро оригинален а при всички положения може да го намериш и по евтино.
Вземи потърси телефони и звънни в най близките ти магазини на ТиН или Евро-07 няма начин да нямат синхронизатори по спомен бяха около 40лв156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщениеПо принцип може да вземеш само синхронизаторите от 2.0 и да смениш само тях.Може и да смениш заедно двата вала. Но какъв ще е ефекта не е много ясно. В смисъл че ще има разлика във скоростите не много голяма. но при всички положения 5-тата ще е по къса Сега ако си с 3000на 110 след тази смяна ще си на 105 може и на по малко да си зависи какви са предавателните числа на 5-тата имат различни модификации.
Има и вариант да ти сложат 5-тата от твоята кутия. Варианти много само трябва да се преброят зъбите да се види разликата и да се посмята.
И пак ти повтарям зависи коя кола за кой пазар е била произведена и точно с каква кутия може и да имат разлика. Синхонизатора струва 30 евро оригинален а при всички положения може да го намериш и по евтино.
Вземи потърси телефони и звънни в най близките ти магазини на ТиН или Евро-07 няма начин да нямат синхронизатори по спомен бяха около 40лвsigpicBMW E39 530D 193hp / Alfa Romeo 1.8 16v TS 144hp бившa / VW Passat B5 1.9 TDI 110hp / Lancia Dedra 1.6 80hp бившa
Comment
Comment